- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Mat och meny i grundskolan
Mat och meny i grundskolan
I köket på Nya Centralskolan lagas maten till kommunens grundskolor.
Här arbetar vi med råvaror av hög kvalitet och med ett stort fokus på god mat till våra matgäster. Varje dag serveras två olika rätter, och på Nya Centralskolan också en tredje rätt som inte är planerad i förväg. På så sätt tar vi vara på rester och får ut det mesta av maten som köps in. Nästan varje dag finns dessutom hembakat bröd till lunchen. Det är uppskattat av våra matgäster, och dessutom ytterligare en smart restslukare.
På Lunneviskolan arbetar man också med månadens grönsak, en grönsak i säsong som man också inkluderar i den övriga pedagogiken på olika sätt.
Menyer grundskolan
Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.
Till lunchen serveras dessutom:
- En varierad salladsbuffé
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck
Vecka 40 (29 september - 3 okotber)
Måndag :
Makaronipudding med squash och paprika
Panerad fisk med kokt potatis och dillmajonnäs
Tisdag:
Morot- och zucchinibiffar med ugnsrostad potatis och fetaostkräm.
Morotssoppa med hembakt bröd och pålägg
Onsdag:
K-dag/LOV för elever (fritids är öppet)
Torsdag:
Falafelrulle med kebabsås
Stekt fläsk med kokt potatis och löksås samt bruna bönor
Fredag:
Solgul lasagne
Svampsoppa
Vecka 41 (6 - 10 okotber)
Måndag :
Spaghetti med sojafärssås
Spaghetti och köttfärssås
Tisdag:
Husets pizza
Potatisbullar med lingonsylt alternativt kesoröra
Onsdag:
Paj med butternutpumpa
Fisk Jonas (ugnsgratinerad fisk med chili & crème fraiche) serveras med potatis
Torsdag:
Krämig tomatsoppa med pasta och mjuk smörgås med pålägg
Klar kött- och grönsakssoppa och mjuk smörgås med pålägg
Fredag:
Omelett med champinjonstuvning
Oxpytt med stekt ägg och inlagda rödbetor
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag.
Till frukost och mellanmål serveras i första hand:
- Bröd, gröt och flingor/müsli - nyckelhålsmärkta
- Smörgåsmargarin - rapsoljebaserat, nyckelhålsmärkt, berikat med D-vitamin
- Pålägg - ost av olika slag, messmör, ägg, majonnäs, kaviar och andra fiskpålägg, vegetariska röror, spreads och pålägg
- Frukt, bär och grönt efter säsong (sylt och äppelmos till gröt)
- Drycker - vatten, mjölk och juicer utan tillsatt socker
Någon gång ibland/sällan serveras:
- Sylt, äppelmos, russin eller annan torkad frukt till filen/yoghurten
- Hemlagad kräm eller soppa på bär och frukt
- Charkprodukter som pålägg, exmpelvis leverpastej, korv och skinka
- Korv och bröd
- Varm choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa och andra söta soppor

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram, med ekonomiskt bidrag från Europeiska gemenskapen.