- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Mat och meny i grundskolan
Mat och meny i grundskolan
I köket på Nya Centralskolan lagas maten till kommunens grundskolor.
Här arbetar vi med råvaror av hög kvalitet och med ett stort fokus på god mat till våra matgäster. Varje dag serveras två olika rätter, och på Nya Centralskolan också en tredje rätt som inte är planerad i förväg. På så sätt tar vi vara på rester och får ut det mesta av maten som köps in. Nästan varje dag finns dessutom hembakat bröd till lunchen. Det är uppskattat av våra matgäster, och dessutom ytterligare en smart restslukare.
På Lunneviskolan arbetar man också med månadens grönsak, en grönsak i säsong som man också inkluderar i den övriga pedagogiken på olika sätt.
Menyer grundskolan
Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.
Till lunchen serveras dessutom:
- En varierad salladsbuffé
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck
Vecka 34 (19-22 augusti)
Tisdag:
Tortellini med ricotta och spenat serverade med sås på rostad paprika
Panerade fisknuggets med kokt potatis och remouladsås
Onsdag:
Vegoschnitzel med kulpotatis och bearnaisesås
Stekt kycklingfilé med kulpotatis och bearnaisesås
Torsdag:
Spenat- och mozzarellalasagne
Grekisk pastasallad
Fredag:
Vegobullar med potatis, brunsås och lingonsylt
Köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt
Vecka 35 (25-29 augusti)
Måndag:
Spaghetti med färssås
Spaghetti med köttfärssås
Tisdag: Morotssoppa med hembakt bröd och pålägg
Burritos med svarta bönor och jordgubbssalsa
Onsdag:
Skördegryta med vitlöksklick
Ugnsgratinerad fisk med tomat och oregano serveras med kokt potatis
Torsdag:
Tomat- och lökpaj
Tacokryddad pastalåda
Fredag:
Green nuggets serveras med ris och kall vitlökssås
Husets chicken nuggets med ris och sötsur sås
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag.
Till frukost och mellanmål serveras i första hand:
- Bröd, gröt och flingor/müsli - nyckelhålsmärkta
- Smörgåsmargarin - rapsoljebaserat, nyckelhålsmärkt, berikat med D-vitamin
- Pålägg - ost av olika slag, messmör, ägg, majonnäs, kaviar och andra fiskpålägg, vegetariska röror, spreads och pålägg
- Frukt, bär och grönt efter säsong (sylt och äppelmos till gröt)
- Drycker - vatten, mjölk och juicer utan tillsatt socker
Någon gång ibland/sällan serveras:
- Sylt, äppelmos, russin eller annan torkad frukt till filen/yoghurten
- Hemlagad kräm eller soppa på bär och frukt
- Charkprodukter som pålägg, exmpelvis leverpastej, korv och skinka
- Korv och bröd
- Varm choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa och andra söta soppor

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram, med ekonomiskt bidrag från Europeiska gemenskapen.