- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-16.
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.
Viktig information till våra lunchgäster på Jon Jesper
Vi kommer under hösten att byta kassasystem. Tyvärr kommer inte våra nuvarande rabattkort (10-kort) att fungera i den nya kassan. Vi kommer heller inte att ha möjlighet att återlösa gamla kort som har måltider kvar.
Måltider som finns på nuvarande rabattkort kommer att kunna användas fram till 10 oktober.
Pris per lunch är från och med 12 september och tills det nya kassasystemet är på plats:
Pensionär 95 kr
Övriga 110 kr
Mer info finns i restaurangen och i pdf-fil längst ner på sidan.
Vecka 40 (29 september-3 oktober)
Måndag: Minestronesoppa med rökt skinka, hembakt foccacia till. Dessert: Mjuk kaka med kaffesmak
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Onsdag Vegetariska världsdagen: Lasagne med höstens smaker av rotfrukter och svamp
Torsdag: Kassler med kokt potatis och löksås
Fredag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Vecka 41 (6-10 oktober)
Måndag: Korv stroganoff med kokt potatis
Tisdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis och citron
Onsdag: Grekisk färsbiff med fetaost och soltorkad tomat, råstekt potatis och tzatziki
Torsdag: Gul ärtsoppa. Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Fredag: Fisk* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Vecka 42 (13-17 oktober)
Måndag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Tisdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Onsdag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Torsdag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås,
kokt potatis/potatismos och gröna ärter
Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Chokladtryffelkaka
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 39 (22-28 september)
Måndag Höstdagjämning:
Middag: Potatis- och rotsellerisoppa
Dessert: Lingon- och kolakaka med vispad grädde
Kvällsmål: Kalvsylta och köttbullar, serveras med potatismos och rödbetssallad
Tisdag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier
Kvällsmål: Kräftskiva på avdelning!
Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmål: Äggröra med bacon
Torsdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Vaniljglass med kanel- och honungsstekta äpplen på Äpplets dag
Kvällsmål: Broccolisoppa
Fredag:
Middag: Karins kycklinggryta med spenat och ädelost, serveras med potatis
Dessert: Chokladkaka med ättika, serveras med vispad grädde
Kvällsmål: Alspånsrökt, skinnfri kycklingprinskorv och morotslåda
Lördag:
Middag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt
Söndag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 40 (29 september-5 oktober)
Måndag:
Middag: Minestronesoppa med rökt skinka, hembakt foccacia till
Dessert: Mjuk kaka med kaffesmak på Kaffedagen
Kvällsmål: Omelett med skaldjursstuvning
Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Dessert: Mangosoppa med småkaka
Kvällsmål: Broccolilåda med kycklingfärs
Onsdag:
Middag: Lasagne med höstens smaker av rotfrukter och svamp
Vegetariska världsdagen Dessert: Ananaspaj med grädde
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Torsdag:
Middag: Kassler med kokt potatis och löksås
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Fredag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Dessert: Husets val av dessert
Kvällsmål: Stekt falukorv med potatismos
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad dillsås och kokt potatis
Kanel-bullens dag Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Söndag:
Middag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Gräddtårta på Gräddtårtans dag passar väl bra!
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt
Vecka 41 (6-12 oktober)
Måndag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Husets val av kvällmat
Tisdag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis och citron
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Högsbosoppa (krämig morotssoppa)
Onsdag:
Middag: Grekisk färsbiff med fetaost och soltorkad tomat, råstekt potatis och tzatziki
Dessert: Konserverad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås
Torsdag:
Middag: Gul ärtsoppa
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda
Fredag:
Middag: Fisk* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Broccoli- och ädelostpaj
Lördag:
Middag: Kycklinggryta med äpple och curry, serveras med ris/potatis
Dessert: Ostkaka med sylt
Kvällsmål: Köttbullemacka med rödbetssallad
Söndag:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra
Vecka 42 (13-19 oktober)
Måndag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Dessert: Dessertsoppa
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa
Tisdag:
Middag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med potatismos
Onsdag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Kavring med gubbröra och kokt potatis
Torsdag Grynkorvens dag!
Middag: Grynkorv med potatis, senapssås och ärter
Dessert: Husets kräm
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med ost och örter
Fredag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Chokladtryffelkaka
Kvällsmål: Bacon med äggröra
Lördag:
Middag: Stekt kycklingfilé med paprikasås, serverar med kokt potatis
Dessert: Gammeldags fruktkräm
Kvällsmål: Husets soppa
Söndag:
Middag: Ugnsbakad lax med kokt potatis och romsås
Dessert: Mormors kaffekräm med en hint av amerotto
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 39 (22-28 september)
Måndag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke) serveras med kokt potatis
Tisdag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Onsdag: Potatis- och rotsellerisoppa. Dessert: Lingon- och kolakaka
Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Fredag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis och mustig tomatsås
Lördag: Pocherad fisk* med kokt potatis och hummersås
Söndag: Spaghetti och köttfärssås med riven ost
Vecka 40 (29 september-5 oktober)
Måndag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis
Tisdag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Torsdag: Skördesoppa med blomkål och morot. Dessert: Ananaspaj
Fredag: Karins kycklinggryta med spenat och ädelost, serveras med potatis
Lördag: Kassler med kokt potatis och löksås
Söndag: Lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Vecka 41 (6-12 oktober)
Måndag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Tisdag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Onsdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Torsdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Fredag: Grekisk färsbiff med fetaost och soltorkad tomat, råstekt potatis och tzatziki
Lördag: Ärtsoppa o pannkakor
Söndag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Vecka 42 (13-19 oktober)
Måndag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Tisdag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Onsdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Torsdag Grynkorvens dag! Erikssons grynkorv med senapssås, potatis och gröna ärter
Fredag: Köttbullar med potatismos och brunsås
Lördag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Söndag: Kycklinggryta med svamp, serverar med kokt potatis