- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltidsenheten
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
I köket på kommunens hus lagas maten till äldreboende, hemtjänst och till äldreomsorgens dagverksamheter. Allmänheten är välkomna till restaurang Jon Jesper under vardagarna.
Måltidsenheten och avdelningarna på särskilt boende har ett nära samarbete där vi arbetar med kontinuerlig utveckling och utbildning. Stor hänsyn tas till matgästernas individuella önskemål och behov med målet att förebygga undernäring. Några av verktygen vi arbetar med är tillgången till extra mellanmål på avdelningarna, berikad mat för de med extra stort behov samt dialog och utbildningsinsatser.
Jon Jespers restaurang i Kommunens hus - Lunchmeny
Öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - välkomna!
I samma lokal finns även Jon Jespers café, med ett mindre utbud av kalla och varma drycker samt smörgåsar och kakor. Öppet 7.30-14.45 under sommaren.
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka: pensionärer 105 kr / övriga 115 kr.
Komplett prislista finns i restaurangen.
* Fiskrätterna på menyerna nedan är oftast inte presenterade med art. Det beror på att vi inte i förväg vet vilken färsk fisk vi kommer att köpa, eftersom tillgången varierar.
Vecka 27 (30 juni-4 juli)
Måndag: Husets fisksoppa. Dessert: Cheesecake
Tisdag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Onsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och champinjonsås
Torsdag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Fredag: Skinkstek med potatis, gräddsås och pressgurka
Vecka 28 (7-11 juli)
Måndag: Krämig tomatsoppa med foccacia Dessert: Chokladtryffelkaka
Tisdag: Stekt makrill med kokt potatis, gräddstuvad spenat och citronklyfta
Onsdag: Köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater, serveras med klyftpotatis och tzatziki
Torsdag:Ostgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis och vinbärsgelé
Vecka 29 (14-18 juli)
Måndag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis och vinbärsgelé
Tisdag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Onsdag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Torsdag:Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Fredag: Blomkålssoppa toppad med bacon. Dessert:Vinbärspaj med vaniljsås
Vecka 30 (21-25 juli)
Måndag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry
Dessert Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och romsås
Onsdag: Pannbiffar med potatis, stekt lök och skysås
Torsdag:Kycklingfilé med potatis och dragonsås
Fredag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas och ingefära, serveras med ris/potatis
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Fiskart presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 27 (30 juni-6 juli)
Måndag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Cheesecake
Kvällsmål: Pilsnerkorvens dag: Bullens pilsnerkorv med potatismos
Tisdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Dessert: Äppelkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Pytt i panna, serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor
Onsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis och champinjonsås
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Broccoli- och ädelostpaj
Torsdag:
Middag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Dessert: Vinbärskaka
Kvällsmål: Klar kött- och grönsakssoppa
Fredag:
Middag: Skinkstek med potatis, gräddsås och pressgurka
Dessert: Färska jordgubbar med vispad grädde
Kvällsmål: Sparrisrisotto
Lördag:
Middag: Tomat- och pepparrotsgratinerad fiskfilé* med kokt potatis
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
Kvällsmål: Potatisbullar med keso och lingongsylt
Söndag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Dessert: Husets mousse
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Vecka 28 (7-13 juli)
Måndag:
Middag: Krämig tomatsoppa med foccacia
Dessert: Chokladtryffelkaka
Kvällsmål: Korv med mos
Tisdag:
Middag: Stekt makrill med kokt potatis, gräddstuvad spenat och citronklyfta
Dessert: Vaniljglass med bär
Kvällsmål: Kasslergratäng
Onsdag:
Middag: Köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater, serveras med klyftpotatis och tzatziki
Dessert: Fruktsallad med vaniljgrädde
Kvällsmål: Kycklingsallad med ceasardressing
Torsdag:
Middag: Ostgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Dessert: Skogsbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde
Fredag:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Husets dessertsoppa
Kvällsmål: Köttbullar med stuvade makaroner
Lördag:
Middag: Fiskpudding och kokt potatis
Dessert: Aprikoser med vaniljglass och varm kolasås
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Söndag:
Middag: Köttbullar med potatis och gräddsås
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Husets soppa
Vecka 29 (14-20 juli)
Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag:
Middag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Stekt falukorv och stekt potatis
Onsdag:
Middag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Vaniljglass med chokladsås
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Husets dessertsoppa
Kvällsmål: Tonfiskgratäng
Fredag:
Middag: "Fruntimmersveckan börjar
Blomkålssoppa toppad med bacon"
Dessert: Vinbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Söndag:
Middag: Helstekt kotlettrad med potatis och äppelgräddsås
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Vecka 30 (21-27 juli)
Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag:
Middag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Dessert: Husets kräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Stekt falukorv och stekt potatis
Onsdag:
Middag: Italiensk Färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Vaniljglass med chokladsås
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär
Torsdag:
Middag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Dessert: Husets dessertsoppa
Kvällsmål: Tonfiskgratäng
Fredag:
Middag: "Fruntimmersveckan börjar
Blomkålssoppa toppad med bacon"
Dessert: Vinbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda
Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Söndag:
Middag: Helstekt kotlettrad med potatis och äppelgräddsås
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 27 (30 juni-6 juli)
Måndag: Fläskköttsgryta med indiska smaker
Tisdag: Husets fisksoppa. Dessert: Cheesecake
Onsdag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs)
Torsdag:Pannbiffar med potatis och champinjonsås
Fredag: Tonfiskgratäng
Lördag: Chiligratinerad frukostkorv med potatismos
Söndag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjoner), serveras med potatis
Vecka 28 (7-13 juli)
Måndag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Tisdag: Krämig tomatsoppa. Dessert: Chokladtryffelkaka
Onsdag: Stekt makrill med kokt potatis och gräddstuvad spenat
Torsdag:Köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater, serveras med klyftpotatis och tzatziki
Fredag: Kasslergratäng
Lördag: Ostgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Söndag: Skinkstek med potatis, gräddsås och pressgurka
Vecka 29 (14-20 juli)
Måndag: Köttbullar med potatis och gräddsås
Tisdag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis
Onsdag: Kokt fisk* med potatis och äggsås
Torsdag:Potatis- och purjolökssoppa Dessert: Ostkaka
Fredag: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Lördag: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås
Söndag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Vecka 30 (21-27 juli)
Måndag: Helstekt kotlettrad med potatis och äppelgräddsås
Tisdag: "Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry Dessert:Tunna pannkakor"
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och romsås
Torsdag: Potatis- och köttfärsgratäng
Fredag: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs
Lördag: Pannbiffar med potatis, stekt lök och skysås
Söndag: Kycklingfilé med potatis och dragonsås